2310 83 1333 Εγγραφή

Ακαδημίες Κωπηλασ...

Ακαδημίες Κωπηλασίας

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ 1-7-2018

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει οτι η κωπηλασία είναι μία από τις πιο πλήρεις ασκήσεις. Εκτός αυτού, μελετώντας τα αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνών, αναμφισβήτητα διαπιστώνουμε οτι η κωπηλασία δημιουργεί την καλύτερη φυσική κατάσταση στο μικρότερο δυνατό χρόνο.

Πολλά αθλήματα επηρεάζουν μεμονωμένες μυικές ομάδες αφήνοντας μερικώς αγύμναστες κάποιες από τις υπόλοιπες, ενώ στην κωπηλασία ενεργοποιούμε ταυτόχρονα όλους τους μυς. Αυτό είναι ένα βασικό πλεονέκτημα έναντι όλων των υπολοίπων αθλημάτων εξαιρώντας μόνο το αλπικό σκί.

ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Σε μια σύντομη ανάλυση, οι αθλητές καθώς κάθονται σε θέση την οποία ωθούν άλλοτε προς εμπρός και άλλοτε προς τα πίσω, είναι απαραίτητο η δύναμή τους να ξεκινά από τη βάση των ποδιών κι αφού περάσει στην πλάτη και τα χέρια, να καταλήγει στους κοιλιακούς μύς και να επιστρέφει στα πόδια. Αυτή είναι μια διαδικασία που οι αθλητές καλούνται να εκτελέσουν επανειλημμένα σχεδόν σε κάθε τους προπόνηση και φυσικά στον αγώνα κι έχει ως αποτέλεσμα την άριστη σωματική τους κατάσταση τόσο νευρομυικά όσο και καρδιοαναπνευστικά.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ - ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Η κωπηλασία είναι ένα άρτιο άθλημα που γυμνάζει αρμονικά όλο το σώμα και με την απόκτηση άριστης τεχνικής στη κίνηση μηδενίζονται οι κραδασμοί και οι πιέσεις που ευθύνονται για τον τραυματισμό αθλητών.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

Στην Ακαδημία Κωπηλασίας του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης εντάσσεται άμεσα κάθε παιδί 9-14 ετών που επιθυμεί να κωπηλατήσει συντροφιά με την όμορφη κι ελπιδοφόρα παρέα του Ομίλου μας.

Εκτός από την προπόνηση στη βάρκα, οι μικροί αθλητές θα πραγματοποιούν την προπόνησή τους τόσο σε κλειστό χώρο χρησιμοποιώντας κωπηλατοεργόμετρα, καθώς και στην ειδική αίθουσα του κωπηλατηρίου, η οποία αποτελεί ένα άριστο μέσο προσομοίωσης της κίνησης, όσο και σε εξωτερικές οργανωμένες δράσεις υπό την έμπειρη καθοδήγηση των γυμναστών τους.

Αργότερα, αφού γνωρίσουν το άθλημα και καλλιεργήσουν το ομαδικό πνεύμα, μπορούν να ενταχθούν -εφόσον το επιθυμούν- στο αγωνιστικό τμήμα στο οποίο πλέον έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν ανεπανάλητπες εμπειρίες λαμβάνοντας μέρος σε αγώνες σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Ωρα προσέλευσης στα μαθήματα Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή στις 10:00πμ.

Βάλε πλώρη στο μαγευτικό κόσμο της κωπηλασίας.

 

Υπεύθυνος προπονητής: Τσανταρλιώτης Βασίλης    6937105531

                                            

Συλλογή Εικόνων
Ακαδημίες Κωπηλασίας, Τεπερίδης Συμεών το 2016
Ακαδημίες Κωπηλασίας
Ακαδημίες Κωπηλασίας, Φίτσιος Στέλιος - Τζιρμάκης Παναγιώτης το 2016
Ακαδημίες Κωπηλασίας, 1η Θέση Πανελλήνια συνάντηση Ανάπτυξης 1-7-2018
Ακαδημίες Κωπηλασίας
Ακαδημίες Κωπηλασίας
Ακαδημίες Κωπηλασίας, 3η Θέση Πανελλήνια συνάντηση Ανάπτυξης 1-7-2018

Όμιλος Φίλων Θαλάσσης - Ο.Φ.Θ

Ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης ιδρύθηκε το 1946 και αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά ναυταθλητικά σωματεία της χώρας. Στόχος του είναι να προάγει τον ναυτικό αθλητισμό να εμπνεύσει την αγάπη και το σεβασμό στο θαλάσσιο περιβάλλον και να ενισχύσει τη σχέση των Θεσσαλονικέων με το υγρό στοιχείο.

NEWSLETTER

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης και τα τμήματα μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όμιλος Φίλων Θαλάσσης

Λεωφόρος Μεγ. Αλεξάνδρου 10, 54642, Θεσσαλονίκη

2310 83 1333

2310 84 8643

info[a]ofth.gr

www.ofth.gr